از مشخصات این بیماری در حیطه متخصصین مغز و اعصاب قرار می گیرد که می تواند با اختلالات فوق در بین افراد ۲۰ تا ۵۰ سال تظاهر پیدا کرده و تا آخر عمر همراه با آن ها باشد این بیماری با علائم ناشناخته هنوز متخصصین علت مشخصی برای ایجاد آن را یافت نکردهاند.
ممکن است این بیماری در در بین ۵ تا ۱۰ سال از لحظه آغاز و تظاهر آن می تواند طول بکشد.
در سال ۲۰۱۵ بیش از ۱۸ هزار و ۹۰۰ نفر از بیماران در اثر این بیماری فوت شدهاند و دو میلیون نفر در این سوال به این بیماری مبتلا شده اند.
تشریح بیماری ام اس MS
هر چند که از عامل اصلی ایجاد بیماری شناخته نشده است اما برخی از موارد درگیری های سیستم ایمنی را در تحلیل این غلاف میلین که اعصاب را احاطه نموده و نقش مهمی در سرعت هدایت عصبی دارد دخیل می دانند. همچنین عامل ژنتیک عوامل محیطی از جمله مجاورت هایی در مورد بیماری های ویروسی در نظر گرفتند.
مداخلات پزشکی برای درمان این بیماری کنترل حملات و جلوگیری از ایجاد حملات میباشد داروهایی که در این زمینه می تواند به بیماران کمک کند همراه با مقداری عوارض جانبی می باشد که باید تحت نظر پزشک متخصص مغز و اعصاب توصیه و تجویز شود.
آیا بیماری ام اس در بین خانم ها و آقایان به یک میزان می باشد؟
جواب سوال این است که این بیماری در بین خانمها نسبت به آقایان بیشتر دیده می شود.
در مقایسه سال ۱۹۹۰ و ۲۰۱۵ دیده شد که افرادی که مبتلا به بیماری ام اس بودند در سال ۱۹۹۰ ، ۱۲ هزار نفر بوده ولی در حالی که در سال ۲۰۱۵ ، ۱۸ هزار و ۹۰۰ نفر بوده است.
علائم بیماری ام اس چیست ؟
به طور کلی علائم بیماری ام اس به چند بخش تقسیم می شود
• علائم بینایی شامل : نیستاگموس nystagmus ایا ارتعاش غیر ارادی چشم ها ، optic neuritis , diplopia یا دیدن اشیا به صورت زوجی یا دوبینی
• علائم مرکزی شامل : خستگی ، شناختی ، افسردگی ، بی قراری ، خلق و خوی ناپایدار
• علائم گفتاری شامل: dysartheria نوعی کلام و گفتار که قابل درک نمی باشد.
• علائم حلقی شامل: dysphagia یا اختلال در بلع
• علائم سیستم اسکلتی عضلانی شامل : ضعف عضلانی ، اسپاسم و عدم تعادل
• علائم حسی شامل : درد ، کم حسی ، گزگز و مورمور
• علائم روده ای شامل : بی اختیاری ، اختلالات اجابت مزاج
• علائم ادراری شامل : بی اختیاری و تکرر ادرار
باشد.
درمان بیماری ام اس :
درمان بیماری می تواند دارویی و نیز فیزیوتراپی باشد.
فیزیوتراپی می تواند به این بیماران در بهبود عملکرد کارهای روزمره کمک بسیار مهمی را نماید در فیزیوتراپی های تخصصی در زمینه بیماران ام اس می توانند در در دراز مدت سبب افزایش توانمندی ها کاهش میزان برخوردها در پی عدم تعادل رفع کوتاهی های عضلانی در پی بی حرکتی و نیز تقویت عضلات باشد.
یکی از بهترین روش های درمان این بیماری استفاده از میدان های مغناطیسی یا مگنت می باشد که با توجه به تحقیقات اخیر متخصصین مغز و اعصاب به استفاده مثبت این میدانها و درمان در بیماران ام اس تاکید نموده اند همچنین استفاده از جریانات فیزیوتراپی برای تقویت عضلات و همچنین تمرینات طبی زیر نظر متخصصین فیزیوتراپی نقش بسیار موثری را در درمان بیماران یافت نموده اند.
تمامی این موارد توسط متخصصین مغز و اعصاب و فیزیوتراپی با همکاری و تعامل قابل درمان می باشد کلینیک فیزیوتراپی مرکزی شریعتی تحت نظارت دکتر رضایی و دکتر احمدی با ارائه خدمات پیشرفته و فوق پیشرفته فیزیوتراپی با همکاری متخصصین مغز و اعصاب برای برای تمامی موارد فوق از جمله بی اختیاری ها نیز میتواند خدمات درمانی را ارائه دهد.
لطفا جهت اطلاعات بیشتر به لینک های زیر مراجعه نمائید