تاندونیت سوپرااسپیناتوس یکی از تاندونیت های بسیار مهم در شانه محسوب میشود که میتواند باعث دردهای ناحیه شانه در افراد میانسال شود که در فعالیت های تکراری به خصوص در بالای سر ایجاد میشود در اکثر موارد میتواند این تاندونیت با فیزیوتراپی بهبودی قابل توجهی یافته ولی در بعضی از موارد ممکن است نیاز به جراحی پیدا کند انجام به موقع فیزیوتراپی و توجه به آسیب می تواند احتمال جراحی را در این ناحیه به نحو قابل ملاحظه ای کاهش دهد. کلینیک فیزیوتراپی مرکزی شریعتی می تواند با انجام اعمال تخصصی فیزیوتراپی نیاز به جراحی در این گونه بیماران را مرتفع ساخته و یا پس از عمل جراحی در بهبودی مناسب به بیماران کمک نماید.
تاندونیت سوپرااسپیناتوس یکی از تاندونیت های بسیار شایع شانه در میانسالی محسوب میشود و میتواند باعث دردهای شانه شود که اغلب این دردها در پی فاکتورهایی مانند کار بیش از اندازه و یا تروما به صورت ناگهانی ایجاد می شوند.
در بیمارانی که آسیبهای روتاتور کاف به وجود میآید یکی از تاندونهای درگیر می تواند این تاندون باشد. روتاتور کاف به مجموعه ای از تاندون های نگهدارنده کلاهک شانه اطلاق می شود که شامل:
میباشد که در مجموع باعث ثبات مفصل شانه در حفره گلنوئید میشوند اما تاندون سوپرااسپیناتوس به عنوان یکی از تاندون های مهم می باشد که اغلب میتواند بین سر استخوان هومروس و زائده آکرومیون قرار گرفته و به مرور زمان دچار آسیب های فرسایشی شده و پاره شود.
این عضله از اعصاب کمپلکس شانه عصب دهی شده و نقش مهمی در حرکت ابداکشن شانه به عنوان prime mover محسوب می شود که در حرکت ابتدایی ابداکشن میتواند باعث قرار دادن دلتوئید در ادامه مسیر ابداکشن شود.
در خلال حرکت ابداکشن بورسهای مختلفی مانند بورسهای ساب دلتوئید و ساب آکرومیال میتوانند نقش مختلفی در کاهش اصطکاک حرکت ابداکشن ایفا نمایند.
تنوع کلاژن ها در معمولاً چهار قسمت تاندون وجود داشته که میتواند نقش متفاوتی از تاندون را در حرکت های کششی را ایفا نماید.
به طور معمول آسیب تاندون سوپرااسپیناتوس در سنین ۶۰ سال به وجود میآید که معمولاً در افراد دیابتی نیز شایعتر است. همچنین افرادی که درگیر فعالیت هایی مانند حرکت های پرتابی و یا کار دست در بالای سر مانند مکانیک ها و یا نقاشان می باشند دیده می شود.
آسیب های تاندونیت سوپرااسپیناتوس شانه می تواند ناشی از :
باشد.
بیمارانی که دارای دردهای پیشرونده ساب دلتوئید می باشند و در حرکتهای ابداکشن و الویشن دردها تظاهر پیدا کرده به صورت تندرنس و احساس سوزش در شانه دارند این نوع درد ها را احساس می نمایند.
درد میتواند در قسمت خارجی شانه ادامه پیدا کرده و تا نوک شانه نیز ادامه یابد که در فعالیتهای بالای شانه افزایش مییابد به صورت اولیه در فعالیتها در حالت ابتدای آنها میتواند آغاز به کار کرده و در زوایای ۹۰ درجه تا ۱۱۰ درجه به حداکثر برسد.
تاندونیت سوپرااسپیناتوس می تواند همراه با بیثباتی قدامی ناشی از کوتاهی قسمت خلفی کپسول مفصلی ایجاد شود.
دردهایی که میتواند با تاندونیت سوپرااسپیناتوس به صورت مشترک گزارش شود شامل:
باشد که باید توسط ارتوپد متخصص و یا فیزیوتراپیست متخصص تست های بالینی دقیق جهت تشخیص افتراقی انجام شود.
یافته های ام آر آی می تواند کمک بسیار مهمی جهت تشخیص موضع و درجه آسیب آن به متخصص مربوطه بنماید.
باشند.
در درمان تاندونیت سوپرااسپیناتوس با توجه به شدت ضایعه میتوان از مداخلات دارویی مانند :
درمان فیزیوتراپی میتواند بسته به مراحل مختلف شامل استفاده از :
در مراحل اولیه پرهیز از فعالیت های تکراری و همچنین در مراحل بعدی با توجه به دامنه حرکتی به صورت passive یا غیر فعال و پس از آن به صورت active assisted و نهایتاً با توجه به فرایند ترمیم active ارتقا یابد.
تقویت عضلانی میتواند شامل عضلاتی من جمله چرخاننده های خارجی و داخلی ، بایسپس ، دلتوئید ، و ثبات دهنده های اسکاپولا باشد.
در کلینیک فیزیوتراپی مرکزی شریعتی واقع در سیدخندان تحت نظارت دکتر رضایی و دکتر احمدی اعمال فوق در بخش تخصصی ورزش و همچنین بخش الکتروتراپی قابل انجام برای بیماران عزیز میباشد.
لطفا جهت اطلاعات بیشتر به لینک های زیر مراجعه نمایید