یکی از مشکلات شایعی که در اکثر جامعه امروز شهرنشین و افرادی که پشت کامپیوتر می باشند ، اختلال شایعی به نام ناهنجاری سر به جلو یا Forward head posture می باشد. سندروم سر و گردن به جلو، درجامعه امروزی شیوع بسیار زیادی دارد. ستون فقرات در ناحیه گردن به سمت جلو تحدب دارد.چنانچه این انحنا بیش از حد طبیعی آن باشد به آن عارضه سر به جلو می گویند.
یکی از مشکلات شایعی که در اکثر جامعه امروز شهرنشین و افرادی که پشت کامپیوتر می باشند ، اختلال شایعی به نام ناهنجاری سر به جلو یا FHP Forward head posture می باشد. سندروم سر و گردن به جلو ، درجامعه امروزی شیوع بسیار زیادی دارد. ستون فقرات در ناحیه گردن به سمت جلو تحدب دارد. چنانچه این انحنا بیش از حد طبیعی آن باشد به آن عارضه سر به جلو می گویند. در این این ناهنجاری سر جلوتر از گردن قرار میگیرد یعنی هنگامی که سر متمایل به جلو باشد لاله گوش و وسط بازو در یک راستا نیستند و لاله گوش جلوتر قرار دارد ، بنابراین فشار زیادی روی مفاصل فکی گیجگاهی و مفاصل گردن و عضلات پشت گردن وارد می شود. عامل ایجاد این ناهنجاری را می توان عدم قرار گرفتن ستون فقرات در وضعیت صحیح دانست. یعنی فرد به صورت عادت، گردن را نسبت به خط ستون فقرات جلوتر قرار می دهد. همچنین قوز کردن نیز تا حدی بر این عارضه تأثیر گذار است.
کودکان برای حمل کتابهای مدرسه که بین 13 تا 14 کیلوگرم وزن دارند، از کوله پشتی استفاده می کنند.این کار باعث می شود که سربه سمت جلو کشیده شود تا تعادل وزنی ایجاد شود که منجر به فشار غیر عادی روی دیسک ها، مفاصل و عصب های گردن، شانه ها و کمر می شود
استفاده از بالش های بلند باعث عدم قرار گرفتن ستون فقرات در وضعیت صحیح میشود
کسانیکه دارای ضعف بینایی هستند سر خود را بطور غیر ارادی برای بهتر دیدن به جلو می برند.
صفحه مانیتور رایانه ها عموما بیش از حد پایین یا بالا هستند و همچنین فرد به صورت مکرر برای خواندن مطالب صفحه نمایش باید سر خود را جلو بیاورد
باعث می شود که وقتی فرد می خواهد با استفاده از نیمه پایینی عینک خود مطلبی را بخواند، به بالا نگاه کند
اغلب کودکان هنگام انجام بازی های رایانه ای طرز نشستن نامناسبی دارند.نشستن در یک وضعیت برای مدت طولانی باعث می شود که فرد به طرز نشستن نامناسب عادت وسازگاری پیدا کند
و همچنین سفتی قفسه سینه و عضلات اکستانسور یا بازکننده گردن ضعف عضلات کتف هم باعث این اختلال میشوند
معاینه کامل معمولا برای تشخیص عارضه سر به جلو کفایت می کند. آزمایشاتی مثل تصویر برداری با اشعه ایکس، ام آر ای یا سی تی اسکن در موارد نادر برای حذف بیماری های دیگر ضروری است. نحوه معاینه فیزیکی برای تشخیص مشکل سر به جلو امده به این قرار است که بایستید ، به طوری که سر ، کتف و ران شما به دیوار چسبیده باشند و پاشنه پای خود را 15 سانتیمتر از دیوار فاصله دهید. از دوست خود درخواست کنید تا با استفاده از انگشتانش تعیین کند که بین پشت گردن و دیوار چند انگشت می تواند قرار بگیرد. در صورتی که دوست شما می تواند بیشتر از سه انگشت را بین دیوار و گردن شما قرار دهد، گردن شما در حدود 5 سانتیمتر از دیوار فاصله دارد و احتمالا دچار مشکل سر به جلو هستید.
از مهم ترین راه های پیشگیری و درمان این ناهنجاری طراحی محیط کار بر اساس اصول ارگونومی، حفظ وضعیت صحیح ستون مهره های گردنی در کار های روزمره و انجام تمرینات ساده ورزشی است. یکی از بهترین تمرینات ورزشی برای این ناهنجاری تمرین chin tuck است. به این صورت که فرد دارای ناهنجاری سر به جلو دست خود را روی چانه قرار داده و سر را به صورت مستقیم به سمت عقب هدایت میکند و چانه را به گردن نزدیک میکند و این وضعیت را به مدت 8-10 ثانیه حفظ میکند. این کار بهتر است که چندبار در روز تکرار شود تا نتیجه بخش باشد .
به این دلیل که یکی از دلایل اختلال سر به جلو ضعف عضلات میباشد لذا در کلینیک فیزیوتراپی مرکزی شریعتی این ضعف عضلات را از بین برده و به بهبود اختلال کمک شایانی شده است.